مصاحبه وب دا با مدیریت توسعه سازمان و منابع انسانی دانشگاه در‌باره عملکرد چهار سال گذشته این حوزه

مدیر توسعه سازمان و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت و گو با وب دا‌، گزارشی اجمالی از شاخص ترین فعالیتهای حوزه مدیریت مذکور در طی چهار سال گذشته را اعلام نمود. به گزارش وب دا: عبداله ریحانی یساولی در ابتدا با اشاره به برگزاری 21 آزمون استخدامی و فراخوان از ابتدای اسفند ماه 92 تا‌کنون اظهار داشت: در مجموع این آزمونها، تعداد 3523 نفر از میان متقاضیان واجد شرایط آگهی آزمون‌، جهت خدمت در واحدهای تحت پوشش دانشگاه استخدام گردیده‌اند و این موضوع با توجه به اهمیت مقوله اشتعال جوانان به عنوان یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری(مدظالعالی) و دولت تدبیر و امید، از جمله افتخارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بشمار می‌آید.

وی در ادامه با اشاره به تبدیل وضعیت استخدامی تعداد قابل توجهی از کارکنان قراردادی که دارای گواهی قبولی در آزمون ادواری بودند، گفت: با توجه به پیگیری مداوم همکاران اداره تامین و توزیع نیروی انسانی، یکی از مهمترین خواسته‌های به حق پرسنل دانشگاه که مشمول بخشنامه های ابلاغی در این زمینه بودند محقق گردید و فرایند مربوطه بر اساس زمانبندی انجام شده، از ماههای انتهایی سال گذشته آغاز و پرونده تعداد باقی مانده نیز در حال پیگیری و انجام است.

ریحانی همچنین با اشاره به فعالیتهای واحد طرح و لايحه عنوان نمود: از ابتدای سال ۹۲ تا كنون سه هزار و ۹۴۵ گواهي پايان طرح، ۵۵۸ گواهي معافيت از طرح، شش هزار و ۳۰۰ نيرو جذب و معرفي به طرح و ۳۳۹ نفر نيروي متخصص به صورت ضريب كا  از طریق فعالیتهای کارشناسان واحد مذکور جذب و در واحدهاي دانشگاه مشغول به كار گردیده اند. وی در همین زمینه تصریح نمود: در حالي كه در سال ۹۲ تنها دو نفر پيام آور بهداشت در دانشگاه جذب شده بودند، اين رقم در سال ۹۵ به ۴۲ و در سال ۹۶ طي دو ماه اخير به ۳۳ نفر رسيده است.

ریحانی در ادامه با برشمردن اهمیت تکریم مراجعان و تلاش جهت ایجاد ساز و کارهایی بمنظور به حداقل رساندن ضرورت حضور ارباب رجوع در سازمان مرکزی، به نرم افزارهاي بومی طراحی شده توسط كارشناسان حوزه مديريت توسعه سازمان منابع انساني اشاره و عنوان نمود: با توجه به استقبال قابل توجه کاربران سامانه‌های این مدیریت، از قبیل سامانه‌های صدور گواهي تمديد طرح، برنامه ریزی منابع انسانی، تبديل وضعيت استخدامي ‌و سامانه نيروهاي شركتي، اکنون شاهد درخواست سایر دانشگاههای علوم پزشکی جهت ارائه تجارب در مورد نحوه برنامه ریزی و پیاده سازی  سامانه های اداری هستیم.وی يكي اقدامات حائز اهمیت در حوزه مدیریت توسعه سازمان و منابع انسانی دانشگاه را توجه به لزوم ایجاد صرفه جویی در هزینه انجام فرایندهای اداری عنوان نمود و صدور احکام با امضاء الکترونیکی بدون نیاز به چاپ در نسخه های متعدد را از جمله نتایج این تفکر برشمرد.

مدیر توسعه سازمان و منابع انسانی دانشگاه در ادامه افزود: با توجه ادغام واحد برنامه ریزی نیروی انسانی با گروه تشکیلات، اکنون شاهد انسجام اثربخش در فعالیتهای مرتبط با نمودار سازمانی و تشکیلات تفصیلی واحدهای تابعه دانشگاه هستیم که نمود آن را می توان در بازطراحی و اجرای چارت جدید سازمان مرکزی دانشگاه  پس از حدود 20 سال از ابلاغ آخرین تشکیلات مشابه در این زمینه، مشاهده نمود. ریحانی در همین رابطه یادآور شد:  یکی از فعالیتهای ماندگار این حوزه که با تلاش جهادی همکاران رقم خورد، بازنگری تشکیلات تفصیلی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بود که در نتیجه آن، افزایش و بروز رسانی تعداد پستهای سازمانی مورد نیاز در این واحدها صورت گرفته است.ریحانی با اشاره به تشكيل كميته انضباط كار گفت: با توجه به ضرورت ایجاد این کمیته که متاسفانه در طول سالهای گذشته نادیده گرفته شده و صرفاً اداره حقوق و دستمزد پیگیر موضوعات مرتبط با آن بوده است، اکنون بر اساس الزامات قانونی و پس از برگزاری جلسات کارشناسی، مرجع و اعضاء مشخصی بعنوان کمیته انضباط کار، مسئول رسیدگی به موارد مطروحه در این زمینه می باشند.

مدیر توسعه سازمان و منابع انسانی دانشگاه با برشمردن اهمیت مقوله آموزش کارکنان در افزایش بهره وری سازمان، به برنامه های اجرا شده در گروه آموزش و بهسازي منابع انساني اشاره و از چاپ مجموعه‌اي پنج جلدي در زمینه آموزش توجیهی بدو خدمت کارکنان در هفته آتی خبر داد. وی در همین رابطه افزود: موضوعات کتاب های توجیهی بدو خدمت کارکنان، آشنايي با تخلفات اداري، آشنايي با هيأت امنا، دو جلد مربوط به آشنايي با قوانين و مقررات كارمندي و يك جلد نيز به اخلاق اسلامي و مناسبات كار اختصاص دارد.